Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2

Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2
reklama@azetmedia.cz
Pátek, 26 dubna, 2024
Rady a tipy

Rekonstrukce bytu není jednoduchá. Na co myslet?

rekonstrukce

Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2

Majitelé bytů mají obrovské štěstí, že si mohou své bydlení přizpůsobit podle sebe. To byste měli využít na maximum a pustit se do pořádné rekonstrukce. Někoho to děsí, jiní se na to těší. V každém případě byste měli myslet na pár základních věcí, bez kterých nedojdete ke zdárnému konci. Hlavní je, abyste měli jasný plán ještě před začátkem práce.

Myslete nejen na sebe, ale také na sousedy

Hluční sousedé jsou problémem téměř každého majitele bytu v bytovém i panelovém domě. Poradit si s tím můžete poměrně jednoduše. Při kompletní rekonstrukci svého domova můžete použít odhlučnění stěny. Díky tomu neuslyšíte televizi, hlasitý rozhovor, hádky sousedů, zvířata ani pláč malých dětí. Jednoduše budete mít konečně klid.

Zajít ale můžete ještě dále. Odhlučnění můžete provést na stěnách, stropech i podlaze. Díky tomu se k vám nedostanou žádné zvuky od sousedů, které slyšet nechcete. Stejně tak ho ale můžete využít i v rámci svého domova nebo podniku při práci strojů, klimatizace nebo potrubí. Všech těchto zvuků se při rekonstrukci můžete zbavit. Tyto postupy se přitom dají použít na nejrůznější prostory:

  • byty a domy,
  • komerční prostory (kanceláře, restaurace, kino, hotel),
  • průmyslové a zdravotnické prostory,
  • školy všeho druhu.

Investujte do kvality

Jasné plány, rozpočet a rozsah rekonstrukce jsou důležité prvky, na které musíte myslet od začátku. Myslete hlavně na to, že se při tom nevyplatí šetřit. Jde o finančně náročnou věc, ale vyšší částky na počátku zajistí, že vám nový domov vydrží mnohem déle, aniž byste museli investovat do oprav. Ať jde o materiály, návrh nebo provedení práce, nesázejte na to nejlevnější. Nevyplatí se vám to.

Udělejte si sami všechno, co zvládnete

Rekonstrukce svépomocí jsou dnes velmi oblíbené. Bourání, stavba příček, položení podlahy nebo vymalování stěn zvládnete sami nebo s pomocí přátel. Na zateplení, instalaci oken, elektrické či vodovodní rozvody, byste vždy měli zavolat odborníka. Díky tomu hodně snížíte konečnou cenu celé rekonstrukce. Práce řemeslníků je totiž většinou dražší než materiál.

 

Zdroj obrázku: Yellowj / Shutterstock.com


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Top Reviews

Video Widget

gallery