reklama@azetmedia.cz
Sobota, 27 července, 2024
Rady a tipy

Musím mít k rozvodu advokáta?

advokát

Pokud se rozhodnete pro ukončení manželství, vyhledat advokáta se doporučuje a v řadě případů jsou služby, které vám poskytne advokátní kancelář nutností.

Jak správně vybrat advokáta pro zastupování u soudního řízení v případě rozvodu?

Ve většině případů se rozvodové řízení bez advokáta neobejde. Pokud se jedná o smluvený rozvod, kdy se obě strany jsou schopny na všem dohodnout, je proces značně jednodušší a také levnější. I tak je dobré využít právníka, aby vše písemně zaznamenal. Doporučuje se právní zástupce se specializací na rodinné právo. Písemně se musí podat samotná žádost o rozvod. Dále je nutné dodat písemné dohody k péči o nezletilé děti, majetkové vypořádání a řešení bytové situace. Vše musí obě strany podepsat a nechat úředně ověřit podpisy.
V případě, že se manželé na čemkoliv neshodnou, nastává druhý případ rozvodového řízení, takzvaný sporný rozvod. V takovém případě se bez advokáta neobejdete.

Co mohu od advokáta očekávat a požadovat?

Pro veškeré právní úkony je nutné najít si advokáta, který bude mít potřebnou kvalifikaci, dostatečnou praxi a v kterého budeme mít naprostou důvěru. Advokát vás provede celým právním procesem rozvodu. Obecně platí, že kvalitní právník se specializací na rodinné právo, vám získá u soudního řízení maximum. Provede vás celým soudním řízením, od podání návrhu na rozvod manželství a zajistí veškeré potřebné dokumenty. Může vás zastupovat při jednání s OSPOD v rámci uzavření dohody o svěření nezletilých dětí do péče. V těchto jednáních často převládá velká
emoční zátěž samotného rozvodového řízení. Rovněž vás bude zastupovat v řízení o majetkoprávním vypořádání manželů po rozvodu.
Když se manželství rozpadne z jakéhokoliv důvodu, je to psychicky náročná záležitost. Samotné rozvodové stání bývá velmi stresující, ale s dobrým advokátem se i tato nelehká životní etapa dá zvládnout.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Top Reviews

Video Widget

gallery