Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2

Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2
reklama@azetmedia.cz
Čtvrtek, 25 dubna, 2024
Rady a tipy

Ashwagandha má pozitivní vliv na zdraví – spolu s arganovým olejem

Ašvaganda

Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2

V tomto článku se budeme zabývat přínosy ašvagandy při léčbě štítné žlázy, nadledvinek, zlepšování nálady a energie, prevenci rakoviny a podpoře zdraví mozku.

Široké spektrum účinku

Ašvaganda působí na úrovni celého tělesného systému tím, že pomáhá udržovat rovnováhu látek a procesů probíhajících v lidském těle. Ašvaganda je malý dřevnatý keř z čeledi Solanaceae, který roste v Indii a v některých částech Středomoří a Afriky do výšky asi 70 cm.  Zdá se však, že fytoaktivní látky v kořenech divokých i pěstovaných druhů jsou stejné. Kořeny ashwagandhy jsou hlavní částí rostliny, která se používá terapeuticky.

Srovnání produktů podle účinné látky.

Ašvaganda obsahuje účinnou látku v kořenech i listech. Kořen však ve větší míře. Všechny hodnocené produkty jsou tedy výtažky z kořene.

Zásadní pro komplexní a silný účinek ašvagandy jsou tzv. withanolidy. % withanolidů je nejdůležitějším kritériem.

Ashwagandha je také označována jako indický ženšen pro svou schopnost zvyšovat vytrvalost a mimořádnou účinnost při potlačování stresu.

Přínosy Ashwagandhy při léčbě štítné žlázy.

Ashwagandha je superhvězdou, pokud jde o zlepšení zdraví štítné žlázy. Vědci ještě plně nerozumí tomu, jak adaptogeny fungují, ale víme jistě, že mohou být mimořádně účinné, zejména při vyrovnávání hormonů.

Jedním z nejneuvěřitelnějších aspektů adaptogenních bylin, jako je Ashwagandha, je to, že může pomoci lidem s hypo a hyper štítnou žlázou. Bylo prokázáno, že podporuje pomalou činnost štítné žlázy u lidí, u nichž byla diagnostikována Hashimotova choroba, a také že zlepšuje zdravotní stav lidí s hyperaktivní štítnou žlázou nebo Gravesovou chorobou.

Adaptogenní byliny spolupracují s vaším tělem a navracejí ho do rovnováhy, ať už jsou vaše hladiny vysoké nebo nízké.

 Ashwagandha se rovněž osvědčila jako účinný pomocník při podpoře funkce nadledvinek, a pomáhá tak překonat jejich vyčerpání a chronický stres.

Nadledvinky jsou endokrinní žlázy, které jsou zodpovědné za uvolňování hormonů (kortizolu a adrenalinu) v reakci na stres v těle.

Pokud jsou nadledvinky přetížené v důsledku nadměrného emočního, fyzického a duševního stresu, může to vést ke stavu zvanému únava nadledvinek. Jednoduše řečeno, pokud se vaše nadledvinky vyčerpají, mohou také narušit produkci dalších hormonů, včetně progesteronu, což může způsobit neplodnost a snížit hladinu DHEA – což může způsobit rychlejší stárnutí.

O účincích ašvagandy bylo provedeno více než 200 studií. 

Ashwagandha má pozitivní vliv na:

  • Zlepšení funkce štítné žlázy
  • Léčba vyčerpání nadledvin
  • Snížení úzkosti a deprese
  • Boj proti stresu
  • Zlepšený výkon a vytrvalost
  • Prevence a léčba rakoviny
  • Snížení degenerace mozkových buněk
  • Stabilizace hladiny cukru v krvi
  • Snížení hladiny cholesterolu
  • Zlepšení imunity

 

Arganový olej a jeho použití

100% arganový olej lisovaný za studena je vhodný pro každodenní péči o pokožku celého těla a vlasy. Je bohatý na vitamin E, a proto je vynikajícím přírodním antioxidantem. Pomáhá v boji proti vráskám. Zjemňuje a vyživuje pokožku. Je vhodný také jako exfoliační olej nebo místo krému. Je také skvělý na akné, lupénku, ekzémy nebo podrážděnou či sluncem namáhanou pokožku. 

Olej pochází z Maroka, kde ho berberské ženy vyrábějí již po staletí. V současné době jsou sdruženy v ženských komunitách – družstvech. Příjmy z oleje jdou komunitě na pokrytí nákladů na zdravotní péči a vzdělání místních žen.

 

K výrobě 1 litru oleje je třeba sklidit 25-30 kg mandlí ze stromu Argánie trnité.

Použití:

– Po ranním nebo večerním čištění pleti naneste na pleť několik kapek arganového oleje jako náhradu krému a jemně jej vmasírujte do pokožky obličeje a dekoltu. Olej se lépe vstřebá, když je pleť čerstvě umytá a ještě mírně vlhká.

– stejně jako na obličej můžete arganový olej používat i na celé tělo nebo jen na části těla, kde je pokožka suchá (nejlépe ihned po sprše, kdy se olej lépe vstřebává). 

– vyrobit peeling na rty. Potřebujete jen malé množství krystalového cukru a dvě až tři kapky arganového oleje.

– pokud máte suché a poškozené vlasy častým používáním fénu nebo žehličky, vyzkoušejte noční zábal na vlasy. Vmasírujte do vlasů a pokožky hlavy přiměřené množství arganového oleje a zabalte je do ručníku nebo froté elastického turbanu. Ráno si vlasy umyjte a upravte jako obvykle. 

– pokud trpíte extrémně suchou pokožkou hlavy, která vás svědí a pálí nebo je unavená a bolestivá po neustálém tahání za vlasy gumičkou, je arganový olej dobrým pomocníkem. Naneste přiměřené množství oleje na pokožku hlavy a vmasírujte konečky prstů. Nechte působit alespoň hodinu a poté si vlasy umyjte klasickým způsobem. 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Top Reviews

Video Widget

gallery