Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2

Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2
reklama@azetmedia.cz
Pátek, 29 března, 2024
Jak nakupovat

Jaká sušička prádla se hodí do Vaší koupelny?

sušička prádla

Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2

Se sušičkami prádla se již dnes lze setkat poměrně často. Především v domácnostech, které si nemusí stěžovat na nedostatek prostoru, se sušičky staly věrnými družkami praček. Na následujících řádcích se můžete seznámit s několika užitečnými radami, které vám pomohou vybrat sušičku prádla přímo na míru.

Sušička prádla by neměla razantně navýšit spotřebu domácnosti

Jedním z klíčových faktorů při výběru sušičky by měla být její spotřeba. Není možné pochybovat o tom, že ohřev vzduchu je energeticky náročným procesem, proto by měla pozornost kupujícího vždy spočinout i na energetickém štítku. Pokud je na něm vyznačena energetická třída A++, je vše v pořádku. Špičkové modely sušiček prádla se dokonce zařazují do nejúspornější třídy A+++!

Kombinace pračky a sušičky v jednom má své výhody i nevýhody

Dnes již lze zakoupit i kombinace pračky a sušičky v jednom. Tyto modely sice nezaberou tolik prostoru, ale nevýhodu představuje nutnost vyndat před sušením část prádla, jestliže byl při praní buben plný. Spotřeba vody je potom srovnatelná s praním.

Kondenzační a ventilační sušičky prádla jsou nejběžnějším řešením

Obecně se sušičky prádla rozdělují na kondenzační a ventilační. Základní rozdíl mezi nimi tkví v tom, jak odvádějí horký vzduch.

Kondenzační sušičky pracují na principu, že horkou páru vzniklou při sušení přeměňují na vodu. Tu lze vylít ze zásobníku nebo odvádět přímo do odpadu. Jako ideální se jeví hlavně pro domácnosti, kde se často nepere.

Kondenzační sušičky s tepelným čerpadlem najdou své využití tam, kde se pere častěji. Horký vzduch je tu chlazen a získaná energie může být opět použita. Z toho plyne, že spotřeba může být v porovnání s klasickou kondenzační sušičkou prádla i o 50 % nižší.

Ventilační sušičky jsou obecně doporučovány hlavně pro velké koupelny. Fungují tím způsobem, že vzduch nasají, ohřejí, pak ho nechají nasát vlhkost a vypustí jej znovu ven. V porovnání s kondenzačními sušičkami vyjde jejich provoz levněji, protože vzduch se pochopitelně ohřívá snáze než voda. Ventilační sušičky prádla patří hlavně do koupelen s možností odvětrávání.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Top Reviews

Video Widget

gallery