Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2

Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2
reklama@azetmedia.cz
Pátek, 19 dubna, 2024
Interiér

Infrapanely jsou hitem! Jak fungují a jaké mají výhody?

Infrapanel

Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2

Infrapanely jsou mezi lidmi různých věkových kategorií velmi oblíbené. Dokáží vhodně vyhřát požadovaný prostor, jejich použití je bezpečné, a navíc působí více než stylově. Lze je umístit prakticky kamkoliv. Věděli jste, že si můžete pořídit infrapanel, který vypadá jako obraz a má na sobě dokonce umístěnu vámi vybranou fotografii? Výjimkou nejsou ani infrapanely, jež mají zrcadlový povrch. V současnosti již nic není nemožné a lze si proto vytvořit takový design infrapanelu, jenž vhodně doplní váš interiér. Zajímá vás tento oblíbený topný systém? Pak čtěte dále a dozvíte se více informací.

Jak infrapanely vlastně fungují?

Pokud jste se ještě s těmito topnými panely nesetkali, ale zaujaly vás, jistě se vám v hlavě vytváří řada otázek. Tou hlavní zřejmě je, jak tyto topné panely fungují. Odpověď je jednoduchá. Infrapanel, jež je uveden do provozu, vyzařuje do okolního prostoru infračervené vlny. Ty působí na okolní stěny, nábytek a posléze i vzduch tak, že je zahřívají. V první řadě ohřejí tedy předměty a od nich se ohřívá vzduch. Zde je tedy vidět hlavní rozdíl mezi tímto systémem a ostatními variantami vytápění.

Výhody infrapanelu

Bezesporu zásadní výhodou infrapanelů je jejich nižší spotřeba oproti klasickým přímotopům. Nesmíme zapomínat ani na bezpečnost, která je taktéž na mnohem vyšší úrovni v porovnání s jinými produkty. Výhřevnost prostoru je velmi dobrá a nestává se, že by v místnosti byla zima krátce po jeho vypnutí. Infrapanely jsou topné systémy, jež splňují náročné standardy a jsou ekologické. Vhodnou volbu mohou představovat i pro astmatiky či alergiky, jelikož nevysušují vzduch.

Naopak nevýhodou těchto topných systémů může být vyšší pořizovací cena. Pokud se však nenecháte odradit věřte, že neprohloupíte.

Kde všude lze infrapanely využívat?

Infrapanely lze využívat prakticky v jakékoliv místnosti, kterou potřebujete vyhřát. Existují také speciální panely určené pro koupelny. Výběr je dostatečně pestrý na to, aby si každý z nás mohl vybrat takový topný panel, který mu přinese co nejvíce užitku.

Rozdíly mezi infrapanelem a klasických přímotopem

Řada jedinců se stále domnívá, že infrapanel je něco jako klasický přímotop, ale není tomu tak. Klasický přímotop funguje úplně jinak, a to tak, že ohřívá vzduch v místnosti a od něho se následně ohřívají předměty. Tím vznikne situace, že po vypnutí přímotopu je ve vytápěném prostoru během poměrně krátké chvíle opět chladno. Infrapanely však fungují přesně opačně. Nejdříve ohřívají okolní předměty a od nich se následně ohřívá vzduch. I po vypnutí topného panelu tedy bude z okolních stěn či nábytku nějakou dobu sálat teplo.

Dalším rozdílem je například fakt, že topný panel lze bez sebemenšího problému zavěsit například na zeď, čímž zabere méně užitné plochy. Dále také spotřebuje méně elektrické energie. Pořizovací cena infrapanelu je sice oproti přímotopu vyšší, ale topné panely slibují efektivní vytápění a delší životnost.

Varianty infrapanelu

Infrapanely se vyrábí samozřejmě v nespočtu různých provedení. Řada z nich je vhodná jak pro zavěšení na zeď, tak i pro volné stání na podlaze. Dostupné jsou v různých velikost a s odlišnou výhřevností. Při výběru bychom se tedy měli zajímat o konkrétní technické údaje, abychom měli jistotu, že námi zvolený infrapanel dokáže vyhřát daný prostor. Infrapanely si tedy můžeme pořídit závěsné, stojací či stropní.

Topení, které nevypadá jako topení, si zkrátka zamilujete

Na infrapanelech vás zřejmě nejvíce zaujme možnost libovolného designu. To v praxi znamená, že si je možné nechat zhotovit panel přesně na míru podle vašich požadavků, stačí buď zvolit určitý motiv nebo zaslat vlastní fotografii. Topné panely se pak rázem stanou stylovým doplňkem vašeho interiéru.

Pokud nemáte zájem o vlastní design, rozhodně si vyberete z klasické nabídky v oblíbených barvách. Ať tak či onak, věřte, že infrapanel si zamilujete již po prvním spuštění. Nevěříte? Přesvědčte se sami a udělejte zároveň něco pro naši přírodu díky ekologickému vytápění.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Top Reviews

Video Widget

gallery