Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2

Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2
reklama@azetmedia.cz
Pátek, 29 března, 2024
Jak nakupovat

Jak vybrat správnou postel? Tyto tipy vám to usnadní

postel

Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2

Výběr postele není radno nechat na náhodě. Vyplatí se do výběru investovat čas a pečlivě zvážit, co všechno od postele očekáváte. Tyto praktické typy vám pomohou nešlápnout vedle. Vždy radíme vybrat masivní postele, které něco vydrží a nemusíte je po pár letech měnit.

Čelo má svou roli

Čelo postele určitě není nevýznamné. Ve skutečnosti tvoří nejvýraznější designový prvek celé postele, izoluje od stěny a vytváří optickou bariéru, která může zajišťovat pocit bezpečí a pohody.

Ujistěte se, že máte správné rozměry

Pro jednolůžko jsou standardní rozměry 90×200, u dvoulůžka to může být 160×200 nebo 180×200 cm. Pokud jste ale dlouháni, může být nezbytné zvolit prodloužené délky až po 240 cm nebo atypické rozměry, pokud si necháte postel vyrobit na zakázku.

Vhodná výška

Celková výška samozřejmě zajišťuje bezproblémové vstávání a uléhání do postele. Z ortopedického hlediska je optimální výška bočnic přibližně 50 cm. Jedná se však o dost individuální prvek, kdy obecně lze říct, že starší lidé preferují spíše vyšší postele, které jim ulehčují vstávání. Dostatečná výška také zajišťuje odvětrání spodní části matrace a udržování dostatečné hygieny.

Kvalitní konstrukce

Při výběru postele je třeba brát ohled také na konstrukční řešení. Pokud bude sestavena skutečně kvalitně, můžete si být jisti, že vám postel vydrží roky. Kvalitní a robustní spoje zajišťují dostatečnou stabilitu a pevnost celé postele. Vyhnete se tak nepříjemnému vrzání nebo pocitu nestability.

Výběr matrace

V neposlední řadě je samozřejmě podstatné zaměřit se na výběr matrace. Ta vůbec nejvíce ovlivňuje kvalitu našeho spánku. Dříve oblíbené pružinové matrace dnes již spíše ustupují do pozadí a na jejich místo se dostávají pěnové matrace, které poskytují lepší oporu a z ortopedického hlediska jsou zdravější. Než ale matraci koupíte, vždy si ji raději vyzkoušejte, protože je to zcela zásadní investice.

 

Zdroj obrázku: Alexander Zhbanov / Shutterstock.com


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Top Reviews

Video Widget

gallery