reklama@azetmedia.cz
Sobota, 20 dubna, 2024
Jak nakupovat

Kvalitní spánek je základem úspěšného dne. Jak tedy na něj?

matrace

Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2

Existuje řada vědeckých studií, které již v minulosti opakovaně prokázaly, že spánek je pro lidský organismus naprosto zásadní. A zejména pak spánek kvalitní. Pokud se totiž dobře vyspíme, budeme se cítit dobře také v průběhu dne. Tělo zkrátka musí načerpat dostatek energie, kterou poté potřebuje v průběhu dne vydat.

Matrace si musí rozumět s postelovým roštem

Abychom se ale dobře vyspali, musíme si dávat zejména pozor na to, na čem ležíme. Začíná to už u výběru kvalitní postele, jejíž nedílnou součástí je matrace. V současné době nám prodej kvalitních matrací na internetu nabídne široký sortiment, který zahrnuje matrace různých druhů. Existují totiž třeba matrace pro:

  • Pružný lamelový rošt
  • Pevný laťový rošt
  • Pevnou plnou desku

Vždy se to odvíjí od konstrukce naší postele a do každého typu roštu se hodí jiný typ matrace. Pružné rošty jsou dnes nejčastějším případem a používají se na ně hlavně nepružinové matrace. Je to z toho důvodu, že samotný rošt již pruží dostatečně. Naopak do pevného roštu nebo na pevnou desku je vhodnější použít matraci pružinovou nebo také dostatečně hrubou matraci bez pružin.

Klíčové parametry kvalitní matrace

Když jsme si řekli, že to není pouze o vlastnostech matrace jako takové, ale o vhodné kombinaci roštu a matrace, pojďme se nyní konečně podívat na samotné vlastností matraci jako takových. Pokud si kladete otázku, jak vybrat matraci, která bude skutečně dobrá, tak byste měli zohlednit hned několik aspektů. Jednou ze základních vlastností každé matrace je její tvrdost, která se označuje celou škálou úrovní tvrdosti.

Tvrdší matrace je třeba lepší, spíte-li na zádech nebo na břiše, naopak pokud spíte častěji na boku, je lepší matrace měkčí, aby se snadněji přizpůsobila vašemu tělu. V této souvislosti lze zmínit, že na trhu najdete také matrace ergonomické. Specialitou pak jsou zónové matrace, které mají různou úroveň tvrdosti v jednotlivých zónách, aby poskytly ideální oporu každé části vašeho těla.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Top Reviews

Video Widget

gallery