reklama@azetmedia.cz
Čtvrtek, 18 dubna, 2024
Interiér

Kvalitní bezpečnostní dveře snižují riziko vykradení domu až o 80 %

bezpečnostní dveře

Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2

Nezáleží na tom, jestli se bojíte o cennosti nebo se k vám občas omylem dobývá podnapilý soused. Bezpečnostní vchodové dveře dům chrání za každých okolností, na první pohled je přitom nerozeznáte od klasických.

Nenápadné, ale účinné brnění proti nepříteli

Kvalitní bezpečnostní dveře spadají minimálně do 2., ideálně však do 3. bezpečnostní certifikované třídy. Musí mít pevný rám z tvrdého dřeva a bezpečnostní (například ocelovou) výplň. Speciální čepy pak brání vysazení.

Zloděj u takové nedobytné pevnosti zkrátka neuspěje. Nevyvrtá zámek, ani dveře mechanicky nepoškodí páčidlem nebo šroubovákem. Nezapomeňte ale na skrytého nepřítele – požár. Může propuknout nejen u vás, ale i v bytě sousedů. Podobnou situaci bohužel jen těžko odhadnete. Protipožární ochrana by proto měla být součástí každých bezpečnostních vchodových dveří.

Představte si, že se po náročném dnu uvelebíte u televize a najednou slyšíte hluk ze společných prostor – jedoucí výtah nebo sousedky, které se zapovídaly na chodbě. Při výběru bezpečnostních dveří myslete proto také na zvukovou izolaci. Jako zvukově-izolační lze označit dveře, které tlumí zvuk od 32 dB dál.

Dobrý dodavatel zařídí i montáž

Pokud si vyberete renomovaného dodavatele, dveře získáte s kompletní službou. V rámci ní profesionální pracovníci zlikvidují původní dveře a namontují nové. V případě, že kupujete variantu se speciálními ocelovými zárubněmi (2. a 3. bezpečnostní třída), cena zpravidla zahrnuje i demontáž původních zárubní.

rolety

Pokud jste detailisti, k bezpečnostním dveřím pořiďte i venkovní rolety. Mimo skvělé zastínění svůj domov ochráníte. Rolety se skládají z plastových či hliníkových lamelů. Jsou plněné polyuretanovou pěnou, která podporuje jejich pevnost. Tyto odolné rolety už jen vizuálně odradí nejednoho zloděje.

Autorem článku je Pavla Melenová


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Top Reviews

Video Widget

gallery