Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2

Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2
reklama@azetmedia.cz
Neděle, 28 dubna, 2024
Rady a tipy

Jednoduché způsoby, jak se ráno rychle a efektivně probrat ze spánku


Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2

Všichni se chceme ráno rychle probudit a začít fungovat. Většina z nás k tomu používá kávu. Jestli ji chcete trochu omezit, můžete zkusit i jiné metody. Poradíme vám hned několik způsobů, které vás ráno postaví na nohy. Kromě následujících můžete vyzkoušet také: 

  • hlasitá hudba, 
  • plánování na den dopředu, 
  • studená sprcha. 

Kofein je sázkou na jistotu 

Na kávu se můžete vždy spolehnout. Nejlepší zrnková káva do kávovaru vám připraví úžasný start do nového dne. Možná to není pro každého ideální prostředek na probuzení, ale rozhodně vám to pomůže, protože kofein začíná působit do 15 minut od konzumace. 

Zkuste esenciální oleje 

Chcete se vyhnout kávě? Kvalitní káva bez kofeinu vám poskytne krásnou vůni a rituál. Stejně jako káva, také esenciální oleje mají úžasnou vůni, která vás dokáže spolehlivě probudit. Vyzkoušejte citron, pomeranč nebo grep a uvidíte, že budete ihned vzhůru. 

Vždy vstávejte ve stejnou dobu 

Každodenní rutina vám hodně pomůže. Srovnáte si svůj cirkadiánní rytmus a tělo se bude po nějaké době samo probouzet ve stejnou dobu. To vám hodně pomůže, protože se nebudete po probuzení cítit tak unavení. Lidé, kteří vstávají každý den ve stejnou dobu, většinou nemají problém začít ihned fungovat. Nařiďte si budík každý den na stejný čas a pár dní to vydržte. Potom vám bude lépe. 

Sklenice vody na prázdný žaludek 

Tohle je možná podivná rada, ale funguje skvěle. Vstaňte a jako první vypijte sklenici čisté vody nebo vody s citronem. Uvidíte, že hydratace zajistí velmi rychlé probuzení. Nejen, že vám začne rychleji fungovat mozek, ale celý organismus. 

Vstávat a cvičit! 

Protažení nebo krátké cvičení po probuzení s vaším tělem udělá zázraky. Vlije vám do žil energii, nastartuje metabolismus a zaručeně se probudíte. Navíc si protáhnete svaly, takže se nebudete během dne cítit ztuhlí. Jakou z těchto metod chcete vyzkoušet nebo již děláte každé ráno? 

 

 

 

Zdroj obrázku: RomanR / Shutterstock.com 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Top Reviews

Video Widget

gallery