reklama@azetmedia.cz
Čtvrtek, 25 dubna, 2024
Hobby / zahrada

Trávní koberce – jednodušeji to už nejde

trávní koberce

Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2

Trávní koberce jsou v posledních letech stále populárnější volbou pro výsadbu zeleně na zahrádkách, balkónech a terasách. Tyto koberce se vyrábějí z umělých materiálů a jsou nápadně podobné přirozené trávě. V tomto článku se podíváme na výhody a nevýhody trávních koberců a zjistíme, zda jsou pro vás tou správnou volbou.

Výhody trávních koberců

  1. Snadná instalace: Trávní koberce jsou snadné na instalaci a nemusíte čekat, až roste přirozená tráva. To znamená, že si můžete užívat krásné zelené prostranství v mnohem kratším čase.
  2. Nízká údržba: Trávní koberce nevyžadují téměř žádnou údržbu. Nemusíte se starat o zalévání, kosení nebo hnojení, což vám ušetří spoustu času a námahy.
  3. Vysoká odolnost: Trávní koberce jsou velmi odolné a mohou snést velké množství chůze, hraní a další aktivity. Jsou ideální pro domy s dětmi nebo domácími zvířaty.
  4. Vynikající vzhled: Trávní koberce mají vynikající vzhled, který je velmi podobný přirozené trávě. Pokud tedy hledáte zelený trávník bez všech nákladů na údržbu, jsou trávní koberce skvělou volbou.
  5. Šetrnost k životnímu prostředí: Trávní koberce jsou šetrné k životnímu prostředí, neboť nevyžadují použití herbicidů, pesticidů a dalších chemikálií, které jsou obvykle používány při údržbě přírodní trávy. Kromě toho jsou vyráběny z recyklovaných materiálů a jsou samy o sobě recyklovatelné.

Nevýhody trávních koberců

  1. Vyšší pořizovací cena: Trávní koberce jsou většinou dražší než přírodní tráva, což může být pro některé lidi důvodem, proč je nepoužijí.
  2. Omezená propustnost vody: Trávní koberce mohou mít omezenou propustnost vody, což může vést k hromadění vody a vzniku bahna, zejména pokud jsou instalovány na plochách se špatnou drenáží. To může způsobit problémy s vodou a může vyžadovat další úpravy.
  1. Vyžadují dobré podkladové přípravy: Trávní koberce musí být instalovány na dobře připraveném a rovnoměrném povrchu, jinak se mohou vyskytnout nerovnosti a prohloubení, které mohou ovlivnit vzhled a výkon koberce.
  2. Potenciální problémy s hmyzem: Trávní koberce mohou být náchylné k hmyzu, jako jsou například mravenci a kobylky, kteří mohou žít pod kobercem. To může vyžadovat pravidelnou kontrolu a úpravy.
  3. Potřebují stálý přísun světla: Trávní koberce potřebují stálý přísun světla, aby mohly růst a zůstat zdravé. Pokud jsou instalovány na místě, kde je nedostatek slunečního světla, mohou se stát křehkými a začít se vadit.

Závěrem

Trávní koberce jsou skvělou alternativou k přírodní trávě, pokud hledáte nízkou údržbu a krásný vzhled. Jsou velmi odolné a šetrné k životnímu prostředí. Nicméně, mohou mít své nevýhody, jako jsou vyšší pořizovací cena a potenciální problémy s hmyzem a vodou. Pokud však instalace a údržba jsou provedeny správně, trávní koberce mohou být skvělou volbou pro vaši zahradu, balkón nebo terasu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Top Reviews

Video Widget

gallery