reklama@azetmedia.cz
Sobota, 27 dubna, 2024
Bydlení

Chcete lépe vyřešit zavlažování? Pomůže vám betonová jímka. Má i další využití

jímka
Zdroj: MT manta / Shutterstock.com

Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2

Zejména v posledních letech byl pohled na zahrady u mnohých domů poněkud neutěšený. Důvodem je zejména dlouhodobé sucho, které většinou znamená, že na zahradách jsou velké plochy žluté trávy a trpí také vaše rostliny nebo okrasné dřeviny. V mnoha obcích už během léta nelze v důvodu nedostatku pitné vody využívat zavlažování nebo napouštění bazénu z vodovodního řádu. A právě to je důvod, proč zahrady v uplynulých letech vypadaly tak, jak vypadaly. Lze to však úspěšně řešit, a to pomocí jímky na dešťovou vodu.

Jímka řeší stále větší problém se suchem

Jímka nám pomůže zachytit to málo, co spadne z oblohy. Dokáže vám poskytnout dostatečnou zásobu dešťové vody pro zavlažování vaší zahrady, případně můžete dešťovku používat také pro užitkové účely přímo v domě, například pro splachování toalety. Existuje řada případů, kdy využijete jímky na dešťovou vodu. Ideální je zvolit betonovou jímku, která má dlouhou životnost a specializovaná firma vám ji přiveze a usadí na místě. Na dešťovku vám většinou stačí menší kapacita jímky, přičemž tyto betonové nádoby se vyrábějí v různých objemech zhruba od 4 do 12 m³. Využití má taková jímka ale více, kdy může sloužit také jako:

  • Základ pro vybudování sklepa
  • Klasický septik

Další možnosti jímky

Velkou výhodou betonové jímky je bezesporu její pevnost, právě proto je možné ji využít také jako základ pro vybudování sklepa. Mnohem častěji ji však použijeme jako septik, kdy takto můžeme vyřešit nakládání s odpadními vodami při chybějící kanalizaci, aniž bychom museli pořizovat nákladnou čističku odpadních vod. Také septiky na odpadní vodu vám dodavatel bez problému přiveze, kdy v tomto případě je vhodnější volit větší objem, aby se nemusel septik tak často vyvážet. Také v případě betonového septiku je velkou výhodou pevnost, kdy na rozdíl od plastového řešení není nutná obezdívka. Takový septik je prakticky nezničitelný a vydrží vám tak opravdu dlouho.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Top Reviews

Video Widget

gallery