reklama@azetmedia.cz
Sobota, 27 července, 2024
Rady a tipy

Kvalitní ochrana do oken proti slunci i proti obtížnému hmyzu

ochrana oken
Zdroj: marilook / Shutterstock.com

Protože každý dům má okna, je potřeba do nich instalovat také patřičnou ochranu. Ta nás dokáže ochránit nejen proti slunci, ale třeba také proti obtížnému hmyzu. Zatímco ochrana proti slunci zlepšuje tepelnou pohodu v místnosti po celý rok, pokud se jedná o hmyz, ten je pro nás problém zejména od jara do podzimu. Důležité je, aby ochranné systémy do okna byly kvalitní, což mimo jiné znamená co nejnižší nutnou údržbu.

Jaké zvolit žaluzie?

Mezi jedny z nejtypičtějších stínících systémů do oken patří bezpochyby žaluzie. Je to taková klasika, kterou lze však zároveň zakoupit v mnoha podobách. V některých případech se jedná o to nejmodernější řešení, které vám může současný trh nabídnout. Typicky můžete volit mezi žaluziemi:

  • Horizontálními interiérovými
  • Vertikálními interiérovými
  • Venkovními

Pokud se jedná o klasické horizontální žaluzie, tak ty se instalují nejsnadněji, jejich instalace probíhá typicky z vnitřní strany na rám okna. Zároveň na nich však sedá v interiéru prach, je potřeba je pravidelně udržovat a bohužel je problémem, že pokud se do nich opře slunce, tak nám jejich lamely ohřívají interiér. Vertikální žaluzie jsou potom často považovány za určitý doplněk interiéru, protože mohou nabídnout zajímavé designy a materiály. Pokud však chcete odbourat veškeré neduhy interiérových řešení, potřebujete žaluzie venkovní. Díky tomu, že se instalují vně budovy, tak ani když se do nich opře slunce, neohřívají interiér. Také jejich údržba je snadnější, mají větší lamely a mohou plnit i bezpečnostní funkci. Určitou nevýhodou naopak může být vyšší počáteční investice a také nutnost většího zásahu do budovy. Hodí se tak instalovat zejména při rekonstrukcích nebo na novostavby.

Hmyz nemá šanci

Pokud máte nová okna, je vhodné si pořídit také síta do oken v hliníkovém rámu. Kvalitní pevné sítě proti hmyzu zajistí, že nepronikne žádný nezvaný host. Využít je můžete v nejrůznějších variantách moderních okenních systémů.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Top Reviews

Video Widget

gallery