reklama@azetmedia.cz
Sobota, 20 dubna, 2024
Rady a tipy

Trápí vás hluk? Zapomeňte na špunty do uší, využijte odhlučnění

hluk
Zdroj: Berg Dmitry / Shutterstock.com

Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2

Hluk nás velmi obtěžuje. Je pro nás něco nepřirozeného a tak může negativně ovlivnit kvalitu našeho života. Zvláště, pokud se s hlukem potýkáme u nás doma. Hlavně v panelácích jsou problémy s tím, že můžeme mít hlučné sousedy. Co v takovém případě dělat, pokud domluva nepomohla a oni nemají v plánu se utišit? Stěhovat se nutně nemusíte.

Na špunty do uší zapomeňte

Jedním z možných řešení je to, že budete nosit neustále špunty do uší. Ale to není ani pohodlné, ani to není nijak praktické. Naštěstí existují možnosti, které jsou mnohem lepší. Máme na mysli řešení moderní, kterým je ekologická zvuková izolace. Použité materiály dokážou velmi dobře pohlcovat hluk a tak zamezí tomu, aby se dostal k vám do interiéru. Stejně jako tepelná izolace přispívá ke komfortu po stránce tepla v interiéru, tak ta zvuková přispívá ke komfortu v tom smyslu, že budete mít doma klid.

Odhlučnit lze celou místnost

Je třeba říci, že když se mluví o možnosti odhlučnění, tak vás příliš nemusí trápit to, kde se zdroj hluku nachází. Tedy kde jsou vaši hluční sousedé. To proto, že odhlučnit se dnes dá v podstatě úplně celá místnost. Konkrétně tedy:

  • Stropy
  • Podlahy
  • Stěny

Ideální je pomoc odborníka

Pokud vás už hluční sousedé trápí natolik, že jste se rozhodli pro tento krok, je na místě oslovit zkušeného odborníka. A to z několika důvodů. Provede příslušná měření, stejně jako doporučí to, jaké materiály k odhlučnění podlahy, nebo jakékoliv jiné části interiéru použít. Je třeba připomenout, že hluk se liší nejenom svou intenzitou, ale třeba i frekvencí. Jedině správně zvolený materiál zajistí, že po instalaci budete mít nejenom doma konečně klid. Dobrou zprávou na závěr je také fakt, že odhlučnit interiér dnes není nic výrazně složitého a jde jenom o pár změn, které se týkají právě instalace konkrétních materiálů na daná místa.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Top Reviews

Video Widget

gallery