reklama@azetmedia.cz
Čtvrtek, 18 dubna, 2024
BydleníInteriér

Látková versus kožená sedačka: kterou zvolit?

sedacky

Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2

Dumáte nad tím, jak by měla vypadat vaše nová sedačka? Jestli bude rohová nebo rovná, výrazná nebo krémová, hřejivá nebo luxusní? Nezapomeňte se také zamyslet nad vhodným materiálem, ze kterého by sedačka měla být. Podívejte se na naše porovnání látkových a kožených sedaček. Která pro vás bude vhodnější?

Výběr vhodné a kvalitní sedačky, která bude do puntíku odpovídat vašim požadavkům, se nevyplatí uspěchat.  Musíte vzít v potaz velikost vašeho obývacího pokoje a najít ideální tvar, barvu, která interiér rozzáří a důkladně promyslet i materiál. Neméně důležitý je i správný výběr konstrukce a vnitřní výplně sedačky, což  přímo ovlivňuje její životnost.

Čalouněné sedačky

Látkové sedací soupravy patří mezi nejoblíbenější sedačky na trhu. Jsou většinou levnější a díky širokému výběru barev a materiálů si vybere každý. Jsou hřejivé a příjemné na dotyk. V porovnání s koženými sedačkami se hůře čistí, ale pokud se na nich objeví jen drobná skvrna, snadno ji odstraníte i obyčejným saponátem.

sedačky
Sedačka Greco se pyšní hebkou a elegantní látkou se spoustou úložného prostoru. JENA NÁBYTEK

Nejčastěji se vyrábí z mikrovlákna, které na dotek připomíná semiš, je hebké, odolné a snadno se udržuje. Ještě lépe se udržuje mikroplyš, který se skládá ze dvou vrstev, jedna kombinuje 50% bavlny a 50% polyesteru, druhá 100% polyester, díky čemuž ji snadno otřete. Povrch může být čistě bavlněný nebo čistě polyesterový – záleží, jestli upřednostňujete eleganci nebo snadnou údržbu.

Kožené sedačky

Kožené sedačky jsou symbolem přepychu a hodí se prakticky kamkoliv. Jsou nadčasové a odolné, nemusíte se proto bát, že vyjdou z módy, nebo se poškodí. Snadno se čistí a díky nízké nasákavosti se nemusíte bát, že když je polijete, budou na odpis. V porovnání s látkovými sedačkami jsou dražší, ale pokud je nejpozději jednou za rok naimpregnujete, vydrží vám na věky.

kožená sedačka
Kožené sedačky působí přepychově i třeba v červené. Sedačka Sammy, JENA NÁBYTEK

Levnější alternativou ke kůži je koženka, od které se ale v současné době upouští, protože nevydrží a často praská. Do popředí se dere eko kůže, kterou na pohled od pravé kůže nerozeznáte. Tvoří ji vrstva 100% bavlněného úpletu, vrchní vrstva je ze 100% polyuretanu. Snadno se udržuje, čistí a narozdíl od koženky je prodyšná.

Vyzkoušejte zajímavou kombinaci látky a eko-kůže

Pro milovníky designu a příznivých cen, jsou jako dělané sedačky, které oba populární materiály kombinují. Tyto sedačky mají sedací a opěrnou část z látky a zbytek z eko-kůže. Lákají na nízkou cenu a vysokou kvalitu.

sedačka
Sedací souprava do Enro kombinuje látku a eko-kůži.

Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Top Reviews

Video Widget

gallery