Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2

Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2
reklama@azetmedia.cz
Sobota, 20 dubna, 2024
Rady a tipy

Jak vybrat správný server? Volíme optimální řešení pro naše nasazení

server

Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2

Velké podniky většinou mají na nákup IT techniky celé oddělení. Dnes ale běžně řeší provoz vlastního serverového řešení i malé a střední firmy, které často takové odborné zázemí v této oblasti nemají. Na trhu přitom existuje řada nabídek, ve kterých může být komplikované se zorientovat. Řekneme si proto, jaké máme možnosti při pořízení vlastního serveru do firmy.

Jaké máme možnosti

Server můžeme provozovat ve vlastní režii, což je naprosto nejnáročnější a naprosto nevhodné pro začátečníky a dále nepraktické z mnoha důvodů. V tomto případě totiž musíte vyřešit naprosto vše. Bude potřeba nakonfigurovat operační systém, musíte zvládat síťové prostředí, přímo hradíte náklady na provoz a energie, musíte mít připojení do páteřní sítě, které samozřejmě není zadarmo atd. Proto je mnohem lepší se obrátit na externího dodavatele serverových služeb, kde lze zvolit:

  • Server housing
  • Dedikovaný server
  • Managed server

První varianta je situace, kdy si pořídíte vlastní server. Nabídka na trhu je různá, můžete zvolit třeba IBM servery. Takový server si necháte umístit do racku u dodavatele serverových služeb. Ten má samozřejmě zajištěnu serverovnu (speciální budova, klimatizované a zabezpečené prostory) s patřičnou konektivitou a všemi druhy ochrany vůči výpadkům apod. K serveru máte fyzický přístup a váš technik jej zde může spravovat, stejně tak jej můžete spravovat na dálku.

server

Druhá varianta, tedy dedikovaný server, používáme tehdy, pokud nechcete řešit HW, jeho provoz a poruchy. Jednoduše si zaplatíte u dodavatele serverového řešení za pronájem jeho techniky. A poslední možností je managed server, kde se vám poskytovatel stará také o provoz serveru jako takového, zajišťuje nastavení a administraci operačního systému a hladký běh služeb.

Který vybrat?

Rozumíte problematice nebo máte technika, který se vám může o server starat? Využijte nákup serveru a housing. Chcete ušetřit? Zkuste také bazar serverů. Potřebujete spolehlivé a robustní řešení bez hlubších znalostí? Ideální jsou dedikované servery či pro vyšší individualizaci konfigurace pro běh specifických aplikací také managed servery.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Top Reviews

Video Widget

gallery