Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2

Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2
reklama@azetmedia.cz
Čtvrtek, 25 dubna, 2024
Bydlení

Zatopte si v krbu a vychutnávejte útulnou atmosféru – máme pro vás 5 tipů na krby

krb

Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2

Ať už zimu milujete, nebo ji proklínáte, blíží se mílovými kroky. Proto je důležité nachystat své bydlení, abyste měli dostatek tepla. Nic nezahřeje na těle i na duši tak, jako živý plamen v krbu. Ale ne všechny domácnosti si mohou krb dovolit. Pojďme se podívat, jaké se dnes nabízejí varianty.

Klasický krb

Pokud bydlíte v rodinném domě a máte k dispozici komín na tuhá paliva, určitě to využijte a pořiďte si krb. Ten klasický má své velké kouzlo. Dokáže totiž vytvořit atmosféru jako z pohádky, nebo chcete-li, jako z amerického filmu. Plameny září tlumenou rudo-zlatou barvou, teplo sálá a bytem se line vůně hořícího dřeva. A ten praskot!

Krbová kamna

Nevýhodou klasického krbu jsou jiskry, uhlíky a popel, který se snadno dostane až do domácnosti. Proto je nutné značný kus podlahy kolem krbu vydláždit, nebo pokrýt ohnivzdornou podlahovou krytinou. Oproti krbu jsou krbová kamna stejně praktická, ale jejich oheň je ukryt za sklem. Vychutnáte si živý plamen stejně jako v klasickém krbu, ale do bytu vám nepůjde nepořádek, ani případný kouř.

Kachlová kamna do domu i na chalupu

Pokud máte velký dům ve vintage stylu, nebo přímo statek či chalupu, využijte prostoru a atmosféry a pořiďte si kachlová kamna. V dnešní době už vznikají moderní varianty, kdy můžete topit a vařit zároveň, ale pro parné léto máte k dispozici i klasický sporák. A to vše v jednom. Vychutnejte si odpočinek za pecí i glazované zdobné kachle.

Biokrb – řešení do paneláku

Pokud patříte mezi obyvatele panelového domu, nebo vám váš rodinný dům neskýtá možnost zatopit si v krbu ani krbových kamnech, nesmutněte. V dnešní době existují na trhu varianty, které i vám dopřejí živé plameny a teplo, a při tom není nutné řešit odvod kouře pomocí komína.

Na mysli máme biokrby, které hoří na bázi biolihu a jsou dokonce přenosné. Pořídit si můžete nápodobu klasického krbu, tedy biokrb, ve kterém je plamen schován na sklem a který umístíte třeba na zeď. Menší varianty můžete postavit dokonce i na stůl, nebo mezi pohovku a křeslo v obýváku. Plamen je v nich odhalen a supluje roli vysoké svíce.

Elektrický krb

Poslední variantou, avšak neméně oblíbenou, jsou elektrické krby. I když v nich plameny nejsou živé, málokdy to poznáte. I nejlevnější varianty dokážou napodobit živé plameny tak dokonale, že jsou k nerozeznání. Oproti výše zmíněným krbům však ty elektrické příliš nehřejí a mají velkou spotřebu energie. Proto jsou ideální pro dotvoření rodinné atmosféry, ale nevhodné na vytopení bytu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Top Reviews

Video Widget

gallery