Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2

Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2
reklama@azetmedia.cz
Úterý, 23 dubna, 2024
Inspirace

4 nejoblíbenější styly, do jakých ladíme své interiéry

vintage styl

Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2

Pokud chcete být jednoznačně „in“ a mít svůj byt krásný a stylový, zapomeňte na náhodně pořízený nábytek a doplňky. V dnešní době vládnou českým interiérům čtyři styly. Jaké to jsou?

Skandinávský styl – největší současný trend

Střídmé barvy, pečlivě vybrané nenápadné doplňky a přírodní dřevo. To je skandinávský styl. Pokud si jej pozvete do svého interiéru, měli byste stěny vymalovat v bílé barvě, kterou doplníte tlumenou béžovou, šedou, nebo pastelovou růžovou a modrou.

Nábytek volte ideálně v masivním dřevu, přičemž by nemělo mít žádný barevný nátěr. Skandinávský styl klade důraz na přírodniny. Na zeď či ke stropu zavěste kus hrubě opracované větve, květináč s rostlinkou postavte na velký ohlazený kámen a místo koberce položte k posteli či před pohovku kůži.

Pestrobarevný boho chic

Pravým opakem skandinávského stylu je boho chic. Hlavním prvkem jsou pestré a křiklavé barvy, mnoho doplňků, etnické prvky, indiánské masky a mělké dřevěné misky na stěnách. Na zem položte tkaný orientální koberec, na pohovku naházejte vzorované polštářky a nezapomeňte na květiny do rohů i na parapet.

Boho styl je plný barev a veselých doplňků. I když se může zdát, že bude váš byt přeplácaný, není tomu tak. Naopak. Oproti strohému skandinávskému stylu působí útulně a zabydleně.

Vintage styl – starožitnosti a chalupaření

Pokud patříte mezi milovníky starožitností a ve venkovské chalupě se cítíte jako ryba ve vodě, sedne vám nejspíš vintage styl. Ten klade důraz na vše staré, nebo alespoň staře působící. Proto se vypravte nakupovat na bazary, burzy starého nábytku a do starožitnictví.

Masivní postele, skříně a stoly doplňte malovanými truhlami, džbery a dížemi, do rohu postavte kolovrátek a v chodbě nezapomeňte na trnožku. Staré židle, stoly i komody obruste a opatřete patinou, nebo nechte vykukovat přírodní dřevo.

Na stoly a stolky položte ručně vyšívané ubrusy, háčkované dečky a přes postel si uháčkujte stylový přehoz.

Romantika a Provence

Od háčkovaných deček a vyšívaných ubrusů není daleko k romantickému a Provence stylu. I tady nepochybíte, když nábytek opatříte patinou. Nejčastější je však bílá barva, která převládá na nábytku i na zdech. Doplňky pak mají fialkovou či žlutou barvu, výjimečně pastelově zelenou.

Dekorace, nádobí i bytový textil by měl mít na sobě romantické květy, růžičky a případě Provence stylu hlavně levanduli. Ta by měla být živá v květináčích na okně, nasušená v bytových dekoracích a suchých vazbách, i v šatníku napěchovaná ve vonných polštářcích.

Při nákupu či výrobě dekorací nezapomeňte na věnečky, srdíčka a romantické ptáčky.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Top Reviews

Video Widget

gallery