Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2

Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2
reklama@azetmedia.cz
Středa, 24 dubna, 2024
Bydlení

Jak nejlépe zabezpečit svůj domov před zloději?


Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2

Bez ohledu na to, jestli žijete v domě nebo v bytě, se chcete doma cítit bezpečně. Abyste toho mohli jednoduše a efektivně dosáhnout, budete potřebovat několik základních prvků. Díky tomu budete moci v noci klidně spát. Množství a druh zabezpečení samozřejmě musíte zvolit podle toho, kde žijete. A také podle toho, kolik peněz do své bezpečnosti chcete investovat.

Dveře a okna jsou naprostým základem

Bezpečnost je důležitá u každého domova. Bezpečnostní dveře a okna jsou základem, který si může dopřát každý bez ohledu na typ bydlení. Plastové vchodové dveře s bezpečnostním zámkem vás ochrání před nevítanými hosty. Svou technologií často připomínají trezor, do kterého se nikdo nedostane. Vždy se dívejte na bezpečnostní třídu RC, která vám jasně řekne stupeň zabezpečení:

  • RC1 – nejnižší stupeň,
  • RC2-RC4 – zlatá střední cesta a nejčastější volba při nákupu,
  • RC3 – doporučuje se u rodinných domů,
  • RC6 – nejvyšší stupeň zabezpečení.

Dveře pochopitelně nejsou jediným způsobem, jak se může zloděj dostat dovnitř. Máte-li ještě stará okna, měli byste zvážit jejich výměnu. Plastová okna budou pro zloděje neproniknutelná a navíc ušetříte za topení. Budou totiž mnohem lépe těsnit a ušetříte díky nim na účtu za energie. Tato investice se vám rozhodně vyplatí, takže vůbec neváhejte.

Alarm a kamerový systém

Máte-li rodinný dům a chcete pokrýt i další možné vstupy do domu, bude nejlepší možností alarm. Detektory lze rozmístit po celém domě tam, kde by mohl hrozit vstup zloděje. Vybírat můžete z bezdrátových i drátových variant a cenové rozpětí alarmů je také velmi široké. Hodně záleží na velikosti vašeho domova a počtu senzorů. Poraďte se s odborníky a jistě najdete nejlepší řešení.

Posledním stupněm je kamerový systém, který rozhodně zažene většinu zlodějů. Navíc jde o cenný důkazní materiál pro případ, že by se skutečně něco stalo. I když budete mít doma kamerový systém, neměli byste zapomínat ani na předchozí opatření. Před odchodem z domu nebo před spaním se ujistěte, že jsou zamčené dveře a všechna okna zavřená. Jinak vám ani alarm a kamery nepomohou.

 

Zdroj obrázku: Alex Photo Stock / Shutterstock.com


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Top Reviews

Video Widget

gallery