reklama@azetmedia.cz
Pátek, 29 března, 2024
Rady a tipy

Nezapomínejte při zařizování svého bydlení na kvalitní odhlučnění!

odhlučnění

Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2

Možná se to může zdát na první pohled jako zbytečnost, ale jakmile se nastěhujete do domu či bytu, který není kvalitně odhlučněn, brzy zjistíte svůj omyl. Přitom na odhlučnění se často poměrně zapomíná. Pokud je tedy na čase stavba nového domu nebo třeba rekonstrukce domu či bytu, rozhodně tento aspekt zvažujte. Dnešní moderní materiály vám v tomto ohledu dokáží zajistit skutečně kvalitní odhlučnění. Myslete také na to, že jakmile budete odhlučnění řešit v rámci samotného projektu, bude to vždy lepší a jednodušší, než pokud byste to řešili dodatečně.

Důležité je poznat podmínky

Odhlučnění by samozřejmě měla realizovat odborná firma. Tito specialisté zpravidla jsou schopni vyslat na místo, kde se má odhlučnění realizovat, odborníka na akustiku. Ten by měl posoudit, jaká izolace je v daném místě potřeba, aby byla skutečně efektivní. Nejčastěji se dělá samozřejmě akustická izolace stěn, ale pokud není dostatečně odhlučněno vše potřebné, vždy je kamenem úrazu nejslabší místo. Proto si dávejte pozor na to, že systém odhlučnění musí být vždy komplexní. Kromě stěn zde totiž patří také:

  • Odhlučnění stropu
  • Odhlučnění podlahy

Vždy samozřejmě v závislosti na tom, z jakého pohledu se na to díváte. Strop totiž zároveň může být také podlahou. V těchto případech se využívá kročejové izolace, která řeší trochu jiné spektrum hluku. Kročejová izolace je typická tím, že nemusí mít velkou tloušťku, ale musí mít vysokou neprůzvučnost. Pojďme se dále podívat na to, co je vlastně charakteristikou kročejové izolace.

Proti čemu je kročejová izolace účinná?

To hlavní, proti čemu bojuje právě použití kročejové izolace, to jsou různé hluboké tóny, dusot, kroky a podobně. Takové zvuky se totiž nejčastější šíří podlahou, respektive stropem. Velmi nepříjemné zvuky, které takto můžete účinně odbourat a navždy se tak zbavit těchto ruchů.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Top Reviews

Video Widget

gallery