reklama@azetmedia.cz
Pátek, 26 dubna, 2024
Rady a tipy

Proč jsou parní kabiny stále oblíbenější?

parní

Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2

Není nic lepšího než se v místnosti plné voňavé páry vypotit do růžova, odpočinout si a přitom zapomenout na všechny starosti všedního dne. Dokonalé prohřátí těla během očistného cyklu v parní lázni prospěje nejen vaší pokožce, ale současně povzbudí novou energií i váš imunitní systém.

Pára, která uzdravuje

Parní lázeň je typická velkým množství horké páry. Vzdušná vlhkost se v takovém prostředí pohybuje na stoprocentní hranici a teplota bývá okolo 40 – 50 °C.

Páru vytváří parní generátor a postupně ji dávkuje do kabiny. Jeho řídící jednotka má na starosti jak teplotu, tak požadovanou vlhkost parní kabiny a udržuje je v požadovaných hodnotách.

V teplém a vlhkém prostředí se zahřívá svalstvo celého těla a dochází tak k jeho uvolnění. Zároveň se organismus lépe prokrvuje a u sportovců dochází k rychlejšímu vylučování kyseliny mléčné z přetížených svalů.

Vlhká pára zároveň dokonale čistí a hydratuje pokožku.

Doporučená délka pobytu v parní kabině se pohybuje od 10 do 20 minut. Stejně jako u každé jiné wellness procedury je však toto rozmezí individuální.

Důležité je, že parní kabina je pro lidský organismus šetrnější než oblíbená a mnohem rozšířenější finská sauna. Díky nižším teplotám a vlhčímu vzduchu ocení parní lázeň i ti, kdo do klasické sauny nemohou – astmatici, alergici, lidé s vysokým krevním tlakem, bronchitidou nebo malé děti.

parní

Setkat se můžete s několika druhy parních lázní. Rozdíly mezi nimi jsou v teplotách vzduchu, vzdušné vlhkosti a někdy i proceduře. Názvy vycházejí z klasických římských lázní: Caldarium, Hammam, Rhassoul, Tepidarium nebo solná či bylinná lázeň atd. Poznáte je tak, že na stěnách i na podlaze jsou keramické obklady.

Pro privátní využití blahodárných účinků horké páry se často využívá i parní sauna. V té však nikdy nelze docílit 100 % vlhkosti vzduchu jako v parní kabině, většinou se zde vlhkost pohybuje kolem 70 % a teploty jsou naopak vyšší – okolo 70 až 80 °C.

Domácí parní sauna tak klasickou parní lázeň nenahradí, ale vlastnostmi se jí blíží.

www.wellness-vision.cz


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Top Reviews

Video Widget

gallery