Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2

Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2
reklama@azetmedia.cz
Pátek, 26 dubna, 2024
Rady a tipy

I díky koronaviru objevují investoři výhody produktů vídeňské mincovny

zlatá mince

Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2

Globální pandemie nového koronaviru zasáhla celou řadu průmyslových odvětví. O zlatě se v souvislosti s ní ale hovořilo pouze pozitivně, jako o bezpečném přístavu, do kterého se mohou velcí i malí investoři uchýlit v dobách nejistoty. I některé rafinerie pocítily na vlastní kůži dopad vládních restrikcí. Ve velké míře se to týkalo také švýcarských rafinerií Argor-Heraues, PAMP a Valcambi. Fakt, že leží v kantonu Ticino poblíž italských hranic, znamenal jejich brzké uzavření. A protože dohromady produkují více než 30 procent světové produkce investičních slitků, světový trh tento výpadek silně pocítil. Zájem mnoha investorů se tak otočil k produktům jiných společností.

Wiener Philharmoniker: víc než jen nouzové řešení

Žádná česká mincovna investiční zlato ve formě slitků (cihel) nevyrábí, nedostatek slitků pocházejících ze švýcarských rafinerií – na které čeští investoři spoléhají především – se tak projevil i u nás. Zvláště v době, kdy se zlato stalo díky své rostoucí ceně extrémně vyhledávaným, tak zájem o investiční zlato převyšoval nabídku. Jeho nedostatek samozřejmě neskončil se znovuotevřením rafinerií a situace na trhu se narovná až za několik měsíců.

V kurzu jsou tak nyní alternativní investiční produkty, např. zlaté mince z mincovny Wiener Philharmoniker. Zlaté mince ale nejsou jen řešením z nouze, ve skutečnosti mají oproti klasickým slitkům hned několik výhod.

Zlaté mince z Vídně: ideální investice

Zlaté mince Wiener Philharmoniker jsou raženy z ryzího zlata v několika hmotnostech, z nichž největší je trojská unce. Dostupnost i v malých mincí v hodnotě do 5000 Kč je jednou z výhod zlatých investičních mincí. Tou další je cena, neboť oproti zlatu ze švýcarských rafinerií vychází v přepočtu na gram mince o něco levněji. V neposlední řadě mají mince oproti slitkům vyšší estetickou hodnotu. Kromě toho nejsou na rozdíl od cihliček číslované, což oceňuje celá řada investorů preferujících diskrétnost.

Od jiných sběratelských mincí není v případě těchto zlatých mincí třeba platit DPH ani jinou specifickou daň. Značka Wiener Philharmoniker je široce akceptovaná, globální značka a investoři nebudou mít s prodejem mincí sebemenší problém.

Zlaté mince Wiener Philharmoniker mohou zájemci sehnat v pražském Obecním domě, u prodejce Zlaté mince Numismatika. Zakoupit zde lze mince např. v balení po deseti či dvaceti kusech, v obalu chráněném hologramem pro absolutní jistotu originality a původu mincí.

V prodejně jsou k sehnání i kanadské či australské zlaté mince z 24 karátového zlata s originálními motivy. Investice do zlatých mincí a zlata obecně je tím nejlepším způsobem tvorby finanční rezervy. Jen se zlatem je člověk investor chráněn před většinou politických rozhodnutí či krizí ekonomických a jiných.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Top Reviews

Video Widget

gallery