Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2

Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2
reklama@azetmedia.cz
Pátek, 26 dubna, 2024
BydleníInspirace

Jak přetvořit nudný byt ve vintage stylu?

vintage styl

Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2

Líbí se vám vintage styl, ale netušíte, jaké kousky vybrat, abyste vdechli svému bytu nostalgický nádech bez sklouznutí ke kýči? Poradíme vám v dnešním článku.

Vintage je o věcech, které mají hodnotu

Ano, vintage styl vypadá na první pohled romanticky a vkusně. Ale správný vintage styl nepoznáte navenek, vychází totiž zevnitř. Obklopte se kousky, které vám přináší radost a harmonii nebo mají vlastní, jedinečný příběh. A máte vyhráno.

Něžné barvy jako kulisa

Retro se výrazných barev nebojí, ale u klasického vintage stylu dejte spíše přednost neutrálním odstínům, které nekřičí. Pastelové barvy kombinujte s přírodními odstíny a bílou nebo krémovou.

Vintage interiér by měl své obyvatele uklidňovat. Je to prostředí, kde se cítíte bezpečně a kde si v klidu dáte šálek čaje u oblíbeného románu.

Vystavte své největší poklady

Moderní a praktický nábytek ve vintage stylu doplňte o jeden nebo dva vzácnější kousky z antikvariátu. Možná budete muset podniknout několik výprav, než najdete poklad, po kterém toužíte, ale stojí to za to!

Může to být nádherně vyřezávaná židle, kterou necháte oživit novým čalouněním, houpací křeslo nebo ten stařičký sekretář, který měla babička na chalupě a který vlastnoručně ošetříte. Pamatujte na to, že právě čas, který svým vintage kouskům věnujete, je tím, co je dělá nezaměnitelnými.

Myslete na romantické detaily

Vintage je o detailech. Interiér proto dotvořte fotografiemi těch, které máte rádi, pro dokonalý efekt zvolte patinované rámečky různých velikostí. Úžasný efekt mají knihy v kožené vazbě, které svážete krajkovou stuhou a položíte na stolek.

Do místnosti se hodí také svícny a krajkové prostírání, se kterým to ale nepřehánějte, v opačném případě by byl výsledek kýčovitý.

Jaké další doplňky dobře ladí s vintage stylem?

  • Konvice, džbány, kbelíky
  • Zrcadla a hodiny
  • Polštáře a deky
  • Ozdobné talíře

A pro náročnější:

  • Dřevěný žebřík
  • Starožitný lodní kufr
  • Psací stroj
  • Staré fotoaparáty

 

Náš tip: Nepleťte si vintage styl s eklektickým

Vintage styl by měl vyzařovat harmonii: nábytek a doplňky spolu barevně ladí. Zvolte nanejvýš dva barevné akcenty v malé míře a řiďte se heslem: Méně je více.

Eklektický styl se naproti tomu vyznačuje záměrnou přemírou věcí a nábytku – pokoj pak vypadá jako muzeum nebo sběratelův ráj!

Oživte interiér čerstvými květy

Vintage interiér by měl vypadat, jakoby se v něm zastavil čas. To však neznamená, že by měl být bez života. Květy jsou důležitou součástí vintage interiéru. Vybírejte romantické květy v neutrálních barvách: například levanduli, eukalyptus nebo větve bavlníku.

Volte přírodní materiály

Přírodní provaz, pytlovina a dřevo. To je svatá trojice vintage milovníků. Přírodní materiály dodají místnosti správný nostalgický nádech (a taky specifickou vůni).

Byl pro vás tento článek užitečný? Jak vypadá váš vintage interiér? Podělte se s námi o své zkušenosti s  vintage bydlením.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Top Reviews

Video Widget

gallery