reklama@azetmedia.cz
Sobota, 20 dubna, 2024
Hobby / zahrada

Pampová tráva luxusní ozdoba okrasné zahrady

pampova tráva

Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.azetlife.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2

Pampová tráva je díky svému mohutnému vzrůstu i krásnému chocholovitému květenství jednou z nejpopulárnějších travin, s níž se lze na českých zahradách střetnout. V tomto případě však více než kdy jindy platí, že k tomu, aby se pampová tráva stala skutečnou ozdobou zahrady, je třeba vyvinout značné úsilí. Ten, kdo podcení výběr rostliny a vhodného místa k zasazení, se zpravidla dočká hořkého zklamání!

Zakoupit lze předpěstované rostliny i semena

Kortadérie, což je správný název pampové trávy, patří mezi dvoudomé rostliny. Zájemci mohou na trhu zakoupit rostliny, jež jsou již předpěstované ze semen. Na květy se lze ovšem v tomto případě těšit až za několik let! V zahradních centrech se pampová tráva prodává v kontejnerech dokonce i v létě, protože ale kortadérie obtížně snáší českou zimu, doporučuje se s nákupem vyčkat až na jaro. Další variantu pěstování představuje nákup semen a pěstování pampové trávy od začátku. Obvykle se prodávají v kolekci duo line, která obsahuje rostliny s bílým a růžovým květenstvím. Výsadba semen probíhá v dubnu.

K množení pampové trávy je ideální duben

Kdo o pampovou trávu skutečně stojí, oželí trochu peněz a zakoupí ji v některém ze specializovaných zahrádkářských center, kde ji množí vegetativně. Vhodným řešením je rovněž pokusit se získat pampas od nějakého úspěšného pěstitele. K dělení trsů pampové trávy je doporučovaným měsícem duben a teploty mezi 13-18 °C.

Pampové trávě se daří na slunných a suchých místech

Pampové trávě je třeba pečlivě vybrat její místo na zahradě, když je nutné vzít v potaz i její impozantní vzrůst. Ideálním místem jsou pro ni slunná stanoviště nebo polostín. Daří se jí v sušší zemině s dostatkem organických látek. Nevadí jí ani písek nebo jíl, protože je zvyklá na sucho. V létě je přesto kortadérii nutné dodat vláhu, neměla by se ale přelévat.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Top Reviews

Video Widget

gallery